مبانی نظری حمل و نقل، اتوبوس تندرو، بی آر تی، پارکینگ، ایستگاه

مبانی نظری حمل و نقل، اتوبوس تندرو، بی آر تی، پارکینگ، ایستگاه مبانی نظری حمل و نقل، اتوبوس تندرو، بی آر تی، پارکینگ، ایستگاه

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 78 KB

تعداد صفحات : 71

بازدیدها : 411

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری حمل و نقل، اتوبوس تندرو، بی آر تی، پارکینگ، ایستگاه

مبانی نظری حمل و نقل، اتوبوس تندرو، بی آر تی، پارکینگ، ایستگاه

مشخصات محصول:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

خلاصه ای از کار:

تاریخچه حمل و نقل در جهان و ایران :

بررسی­های تاریخی آشکار نموده است كه از آغاز زندگی بشر در كره خاكی موضوع حمل و نقل و جابجائی انسانها و كالا مطرح بوده است. در زمینه تكامل و تحول حمل و نقل مدارك روشن و گویا در دسترس محققین نبوده است و تصاویری كه از آن زمان به صورت فسیل به جا مانده به سختی از روی آنها به وضع حمل و نقل انسانهای اولیه پی برده­اند. روی این اصل،‌ اطلاعات در این مورد مبتنی بر حدسیات بوده است و آنچه كه مسلم است زنان در آن زمان در حمل و نقل نقش اساسی داشته­اند كه با وسائل سنتی محموله­های خودشان را به محل مورد نظر حمل می­كردند و به این ترتیب انرژی آنها بدون اینكه در تولید مورد استفاده قرار بگیرد بیهوده تلف می­شد. بررسی­هایی كه در این زمینه بعمل آمده حاكی از آن است كه در اروپای شرقی از "سورتمه" بعنوان وسیله نقلیه استفاده می­شد، در مصر و آشور هم از سورتمه برای جابجائی بارهای سنگین بهره­برداری می­كردند. (A. Burns , William: 1956)

...................

- سابقه اتوبوسرانی در كشورهای پیشرفته:

با مطالعه و بررسی كشورهای توسعه یافته جهان هیچ سند قابل استناد و معتبر درخصوص اتوبوسرانی مشاهده نكردیم. هرچند كه هم­اكنون در بیشتر این گونه كشورها وسائط نقلیه پیشرفته ازقبیل مترو- مونوریل-...........

...................

- سابقه اتوبوسرانی در كشورهای در حال توسعه :

در كشورهای در حال توسعه نیز درخصوص راه­اندازی سیستم اتوبوسرانی مطلب و سندی به غیر از مواردی كه در چند كتاب به آن اشاره شده موردی نبوده، و همه به سالنامه جینز اشاره كرده­اند.

.....................

- سابقه اتوبوسرانی در ایران :

برای ایران نیز سند مدون موجود نمی­باشد و تنها اطلاعات در مورد اتوبوسرانی شهر تهران می­باشد كه آن هم توسط شركت واحد به چاپ رسیده است. براساس نوشته مذكور، نخستین وسیله نقلیه عمومی كه در پایتخت آغاز به كار كرده، واگن اسبی بود. بلژیكی­ها، بعد از ایجاد راه­آهن حضرت عبدالعظیم (ماشین دودی)..........

................

- تاریخچه پیدایش سامانه اتوبوس تندرو:

مبدأ پیدایش اتوبوس تندرو را می­توان در امریكای لاتین جستجو كرد. در جایی كه طراحان سیستم­های حمل و نقل به دنبال راهكار مناسبی از نظر هزینه برای مقابله با وضع دشوار حمل و نقل شهری بودند. رشد سریع مراكز شهری در امریكای لاتین در اواسط دهه 1970 مشكلات زیادی را برای مسئولان حمل و نقل شهری ایجاد نمود. رشد زیاد مهاجرت به شهرها و افزایش جمعیت شهرها و همچنین وجود منابع محدود مالی باعث شد تا مسئولین و طراحان شهری در امریكای لاتین با مشكلات عدیده­ای مواجه شوند و به منظور مقابله با مشكلات مربوط به حمل و نقل به دنبال یك سامانه جدید حمل و نقل شهری باشند.

راهكاری كه درنهایت مورد تأئید مسئولین امر قرار گرفت ایجاد سیستم اتوبوس تندرو بود. سیستمی كه به عنوان متروی زمینی شناخته می­شد و نسبت به اتوبوس­های معمولی مزایای زیادی را به همراه داشت (مهندسین مشاور آتیه­ساز شرق؛ 1386 : 5).

..................

- سیستم بی آر تی و تجارب جهانی :

گزارش­های معتبر جهانی نشان می­دهند كه در شهرهای بزرگ سالانه در حدود 3/0 تا 2/1 درصد از سفرهای انجام شده با حمل و نقل همگانی كاسته می­شود. تجربه حاكی از آن است كه سیستم اتوبوس تندرو به عنوان یك رقیب برای وسائل نقلیه شخصی می­تواند جایگاه از دست رفته سیستم­های حمل و نقل همگانی را به دست آورد.

...............

- ایالات متحده امریكا :

طی بازدیدی كه گروهی از كارشناسان حمل و نقل ایالات متحده امریكا از كورتیبیا در سال 1998 انجام دادند ویژگی­هایی در مطالعات و بازدید خود بدین شرح ارائه نمودند:

...............

- گوانگژو چین:

حدود 5/22 كیلومتر مسیر اتوبوس سریع­السیر در 21 فوریه ایجاد گردید كه به جی­بی آرتی[1] معروف است كه دارای خصوصیات زیر است:

...................

- كوریتیبا – برزیل:

سیستم اتوبوسرانی كوریتیبا به عنوان جزء تشكیل­دهنده یك طرح بزرگ جامع توسعه­یافته است كه هدف طرح شامل گسترش شعاعی شهر در طول 5 كریدور (محورهای ساختاری) بوده كه حمل و نقل و كاربری........

...........

- بوگاتا- برزیل:

میزان استفاده از حمل و نقل همگانی این شهر با وجود اینكه تنها 2 خط از 22 خط طراحی شده اجرا.............

...............

- پكن:

..................

- فرانسه :

.................

- ایران:

ارائه خدمات بهینه با میزان دسترسی آسان همواره در اولویت­های برنامه­های مدیران شهری در سراسر دنیا به شمار می­آید. در این میان كلان­شهرهایی كه در آنها مدیریت واحد شهری به واقع عینیت یافته است روند ارائه خدمات و تنوع آن بیشتر به چشم می­خورد.

..................

اتوبوس:

اتوبوس (Autobus)  از ریشه فرانسوی و نوعی از اتومبیل با اطاق دراز و صندلی­های متعدد است كه معمولاٌ در شهر و بیرون از شهر برای رفت و آمد به كار می­رود. اتوبوس به وسیله ترابری جمعی شهری است كه به سرمایه­گذاری كمی احتیاج دارد و به سرعت قابل توسعه است. خطوط اتوبوس را به سادگی می­توان تغییر داد و با توجه به امكان تغییر تعداد آن، تطابق این سامانه در مقابل تغییرات تقاضای رفت و آمد بسیار خوب است و از نظر تراكم مسافر و جابجائی بسیار عالی است. اتوبوس یكی از اقتصادی­ترین سامانه­های رفت و آمد شهری مخصوصاٌ برای مناطقی با حجم ترافیك كم و یا متوسط می­باشد. این سامانه در همه شرایط آب و هوایی عمل می­كند (میرزا علیان، علی؛ 1377: 25).

................

- ایستگاه :

مكانی است در امتداد یك خط اتوبوسرانی برای توقف اتوبوس در طول خط و اجازه استفاده مسافر اتوبوس از خط در آن ایجاد می­شود (موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی؛ 1381: 1).

...................

ایستگاه­های كنار خیابانی:

  این­گونه ایستگاه­ها در كنار خیابان و بدون هیچ تغییری در خیابان و یا پیاده­رو ایجاد می­شوند. مزایای این ایستگاه عبارتند از :

................

مزایا و معایب ایستگاه پهلوگاهی:

...............

- مكان­یابی ایستگاه اتوبوس:

اصلاح و بهسازی ایستگاه­های حمل و نقل به منظور تأمین راحتی و ایمنی مسافران و ایجاد نظم و انضباط در توقف اتوبوس­ها انجام می­شود. در طراحی بهینه ایستگاه­ها موارد زیر مورد نظر می­باشد:

..................

- فاصله ایستگاه­های اتوبوس:

فواصل بین ایستگاه­ها و طراحی آن بعنوان یكی از مهم­ترین عوامل در طراحی سیستم خطوط ویژه با ظرفیت بالا به شمار می­رود. هرچند تأمین فضای لازم جهت سبقت گرفتن توأم با سیستم فروش بلیط مناسب می­توان میزان بهره­وری را به طور قابل توجهی افزایش دهد (طیبانی، 1375: 19).

..................

- ترافیك :

ترافیك پدیده­ای است ناشی از جابجایی انسان، حیوان، كالا و وسایل نقلیه از نقطه­ای به نقطه­ای دیگر. اصول سه گانه ترافیك شامل: مهندسی، آموزشی و اجرای مقررات می­باشد.

امروزه یكی از مسائل شهرها بخصوص شهرهای بزرگ، حمل و نقل و ترافیك شهری است. همچنین كمبود و نارسائی در سیستم حمل و نقل زمینی به خصوص سیستم­های حمل و نقل شهری به عنوان یكی از موانع رشد و توسعه كشوری به شمار می­رود (بررسی وضعیت سیستم اتوبوسرانی شهری كشور 1375).

..................

- مهندسی ترافیك:

شاخه­ای از مهندسی است كه با برنامه­ریزی، طراحی هندسی،‌مدیریت و كنترل ترافیك در ارتباط بوده و روابط بین وسایل نقلیه و شبكه ارتباطی را در جهت رسیدن به ترددهای راحت و كارآمد، توأم با ایمنی كافی، برای افراد و كالا مورد مطالعه قرار می­دهد. در مباحث مهندسی حمل و نقل و ترافیك، هنگامی حمل و نقل عمومی مؤثر خواهد بود كه به صورت مكمل با سایر شیوه­های جابجائی برنامه­ریزی شود.

..............

- مدیریت ترافیك :

.................

- ضایعات ترافیك :

.................

- حمل و نقل هوشمند:

...................

- اجزاء اصلی ITS  در سیستم اتوبوس سریع شامل :

..............

- پاركینگ :

..............

-خطوط اتوبوسرانی :

...............

- انواع خطوط درون­شهری :

الف) سرویس اتوبوس عادی : در این خطوط فاصله ایستگاه­های اتوبوس حداقل 200 متر و حداكثر 600 متر است. در این مدل توقف اتوبوس در هر ایستگاه الزامیست كه باعث طولانی شدن زمان سفر می­شود.

..................

- خطوط ویژه اتوبوسرانی :

................

-انواع خطوط ویژه :

...................

- سیستم سریع اتوبوسی :

.................

- سامانه اتوبوس­های تندرو:

................

- بی آر تی چیست؟

................

- زمینه شكل­گیری بی آر تی:

.................

- نقش اتوبوس تندرو در حمل و نقل شهری:

.................

- خصوصیات بی آر تی:

...............

- میزان و چگونگی تفكیك مسیر حركت:

................

- مزایا و معایب سیستم اتوبوس تندرو:

...............

منابع فارسی :

  1. افندی­زاده، شهریار، صدرالدینی، محمدرضا، (1381)، بررسی و ارزیابی شبكه اتوبوسرانی درون­شهری، صنعت حمل و نقل، شماره 213، ص 88-99
  2. اقبالیان، علی، واحدوحدت كار، مهدی، بررسی و ارزیابی بكارگیری سامانه­های پیشرفته حمل و نقل عمومی در ناوگان اتوبوس­رانی شهر تهران، هشتمین كنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیك ایران، 1387

.........................

...................


[1] GBRT

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید