دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 96 KB
تعداد صفحات : 81
بازدیدها : 335
برچسبها : مبانی نظری هوش سازمانی
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلفایل دانلودی حاضر فصل دوم پایان نامه حاوی مبانی نظری و پیشینه تحقیقاتی تعاریف و ابعاد هوش های سازمان یافته می باشد که بصورت جامع در فایل ورد قابل ویرایش با منابع معتبر خارجی و داخلی و رفرنس نویسی دقیق ارائه شده است. در ادامه بخشهایی از متن آن آورده شده است.
امروزه از انواع مختلف هوش در مجامع گوناگون صحبت به میان می آید و هوش، پیشوند بسیاری از مفاهیم مدیریتی شده است که خود نشان دهنده تغییر نگاه سازمان ها و متفکرانشان از هوش تستی بر رویکردهای نوین به این مقوله است. در این زمینه انواع متعددی از هوش که در سازمانها مطرح می شود، توسط اندیشمندان ذکر شده است؛ که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می گردد.
هوش هیجانی برای موفقیت شغلی ضروری است و حدود 60 درصد عملکرد در تمام شغل ها را دربرمی گیرد. این ویژگی به تنهایی بزرگترین عامل برای پیش بینی عملکرد فرد در محیط کار و قوی ترین نیرو برای رهبری و موفقیت است. هوش هیجانی در زمینه شناسایی و مدیریت تأثیر عواطف بر تفکر و رفتار از طریق آگاهی دادن بیشتر به افراد با استفاده از روش های بین فردی، سبب توسعه توانایی تشخیص تحرکات اجتماعی در محیط کار و درک چگونگی مدیریت روابط و بهبود آن ها می شود.
همچنین، این عامل محصول دو مهارت اصلی قابلیت فردی و قابلیت اجتماعی است. خودآگاهی و خودمدیریتی به فرد بر می گردد و آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط به رابطه فرد با دیگران بر می گردد....
همانطور که در دنیای انسانی، انسانهایی موفق هستند که استعدادی سرشار و درجه هوشی بالایی دارند، قطعاً در دنیای سازمانی نیز وضع چنین است، به خصوص در عصر حاضر هر چه زمان به جلو می رود، به دلیل پیشرفت علوم و فنون و پیدایش نیازها و چالش های جدید، سازمانها نیز پیچیده تر و اداره آن مشکلتر می شود. هوش سازمانی یکی از مؤلفه هایی است که مدیران عصر حاضر بایستی دارا باشند تا با کسب دانش عمیق نسبت به همه عوامل محیطی باعث هوشمندی سازمان گردیده و در نتیجه آن، بهتر بتوانند سازمان تحت هدایت خود را در دنیای متلاطم و رقابتی امروز مدیریت کنند....
ارائه یک مدل به جهت تعریف و ارزیابی جایگاه هوش سازمانی در یک سازمان، بسیار ارزشمند است. امّا ابهاماتی برای اجرا کننده آن وجود دارد که باعث بوجود آمدن سؤالهایی می شود از جمله: چگونه می توان سطح هوش جمعی را در کار افزایش داد؟ چگونه ممکن است سطح آنتروپیرا کاهش و سینتروپیرا افزایش داد؟ استراتژی ها و اقدامات خاص برای باهوش شدن جمعی چیست؟ چهار عامل کلیدی به عنوان توانمندساز معرفی شده اند که سبب هدایت حرکت پایدار سازمان به سمت سطوح بالاتر هوشمندی جمعی می شود:
1-رهبران متفکر (تحول آفرین): در هر سازمان افرادی وجود دارند که فراتر از نقش و قوانین تعریف شده توسط ساختار سازمان فکر می کنند. مدیران دوراندیش این افراد را شناسایی کرده و مسئولیتهای مدیریتی و یا مسئولیت های دیگری همچون؛ متخصصان حرفه ای یا مشاوران را به آنان واگذار می کنند.
2-تیم های اثربخش : این تیم ها در بوجود آمدن تغییر، پیشرفت سازمانی و بهبود هوش سازمانی بسیار مؤثرند، امّا از طرف دیگر بسیار شکننده نیز می باشند. این تیم ها معمولاً خود به خود شکل می گیرند و به همان سرعت هم از بین می روند.
3-ساختار ادهوکراسی : هنگامی که سازمان با مشکلی سخت روبرو می شود گروه ضربت تشکیل می گردد؛ بکارگیری این تیم ها در سازمان موجب ارتقاء هوش سازمانی می شود.
4-سکوی دانش : امروزه در هر سازمانی در اندازه های کوچک و بزرگ به متخصصانی نیازمند است که بتوانند ساختار سازمانی را بر اساس فناوری اطلاعات با هدف ایجاد و توسعه دانش طراحی کنند
قسمتهایی از مبانی نظری:
هوش سازمانی
هوش
2-2-1-1)تعریف هوش
2-2-1-2) انواع هوش در سازمانها
•هوش هیجانی
•هوش فرهنگی
•هوش اخلاقی
•هوش معنوی
•هوش سازمانی
2-2-3) تعریف هوش سازمانی
2-2-3-1) ابعاد هوش سازمانی
1) چشمانداز راهبردی
2) سرنوشت مشترک
3)میل به تغییر
4) اتحاد و توافق
5) دانش کاربردی
6) روحیه
7) فشار عملکرد
2-2-3-2) عناصر هوش سازمانی
2-2-3-3) توانمندسازهایکلیدی هوش سازمانی
2-2-3-4) اهمیت و ضرورت استفاده از هوش سازمانی
2-2-1) تحقیقات داخلی
2-2-1-1) تحقیقات داخلی پیرامون اخلاقکار
2-2-1-2) تحقیقات داخلی پیرامون هوش سازمانی
2-2-1-3) تحقیقات داخلی پیرامون رابطه رفتار شهروندی سازمانی با اخلاق کار و هوش سازمانی
2-2-2) تحقیقات خارجی
2-2-2-1) تحقیقات خارجی پیرامون اخلاق کار
2-2-2-2) تحقیقات خارجی پیرامون هوش سازمانی
2-2-2-3) تحقیقات خارجی پیرامون رابطه رفتار شهروندی سازمانی با اخلاق کار و هوش سازمانی
تحقیقات داخلی:
منابع و مآخذ
الف) منابع فارسی
ب) منابع غیرفارسی
خرید و دانلود آنی فایل